info-turkije.nl


Reisinformatie Turkije

Main Page Content:

Ad Google

Turkse badplaatsen

Door het mediterrane klimaat zijn de badplaatsen langs de kust van Turkije erg populair. Vakantiegangers komen uit landen als Duitsland, Rusland, Engeland, Nederland, Japan en Zuid-Korea. Sinds de laatste jaren komen ook veel touristen uit Amerika en India naar de Turkije.
Bij de Nederlandse toeristen behoren de Turkse badplaatsen tot de top 3 van de meest populaire vakantiebestemmingen. De badplaatsen aan de Turkse westkust liggen aan drie kustgebieden die bekend als de Egeïsche kust, Lycische kust en de Turkse Reviera.

Turkije is niet alleen populair vanwege zon, strand en het uitgaansleven, maar ook om de rijke geschiedenis van vele culturen, zoals de Romeinen, Hettieten, Assyriërs, Grieken, Perzen, Seltsjoeken en Ottomanen. De meeste Turkse steden hebben een geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse en Griekse periode en waarvan vaak nog resten te vinden zijn. Grote historische steden als Istanbul en Izmir zijn erg in trek bij toeristen, maar verspreid over het land zijn nog honderden historische locaties te bezichtigen, zoals de oude Griekse ruïnesteden Troje, Efeze, Pergamon, Milete, Hiërapolis, Myra, Priëne, Aphrodisias, Termessos, Sagalassos, Xanthos, Assos, Kaunos, Side, Sardis, Cnidus, Phaselis en Didyma. De meeste van deze locaties zijn juist vanuit de badplaatsen eenvoudig te bezoeken.

Turkije badplaatsen en vakantieresorts

Turkse Reviera

Waar liggen de Turkse badplaatsen en vakantieresorts?

  • Egeische kust: Bodrum, Gumbet, Bitez, Izmir, Turgutreis, en Tuba liggen aan de Egeïsche kust van Turkije. Kusadasi, Ozdere en Seferihisar aan de Noord-Egeïsche kust van Turkije.
  • Lycische kust: Marmaris, Dalyan, Fethiye, Gökova, Icmeler, Ölüdeniz, Sarigerme en Turunc liggen aan de Lycische kust van Turkije.
  • Turkse Reviera: Met de badplaatsen aan de Turkse Reviera worden de vakantieresorts bedoeld die aan de Golf van Antalya liggen. Dit zijn Alanya, Antalya, Belek, Kemer, Lara en Side.


Links
GoogleSearch
Main site navigation end
-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Locale tijd - het weer

Tijd in TurkijeHet weer in Turkije

Het weer in Turkije weersvoorspelling

- -

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
 
- -

Advertentie

Advertentie