info-turkije.nl


Reisinformatie Turkije

Main Page Content:

Ad Google

Het weer en klimaat in Turkije

Klimaat in Turkije


Turkije heeft verschillende klimaatzones. De Turkse kustgebieden langs de Middellandse Zee hebben een mediterraan klimaat terwijl de noordkust van Turkije een gematigd zeeklimaat heeft. Langs de Turkse kust liggen de badplaatsen van de Turske Reviera aan de Lycische kust, Egeische kust en de Golf van Antalya. Aan de kust van de Golf van Antalya liggen de populaire badplaatsen Antalya, Belek, Kemer, Side en Alanya. Langs de Egeische kust liggen Bodrum, Kusadasi, Marmaris, Dalaman en Izmir.
In de herfst en winter is het aan de Turkse kust erg nat. De zomermaanden zijn daarentegen, droog en warm tot zelfs heet. De maximum temperatuur overdag ligt boven de dertig graden Celcius en 's nachts blijft het lang warm en zwoel. Als er zich een hitte golf voordoet is de temperatuur overdag meer dan 40 graden Celcius.

Landinwaarts zijn de zomermaanden vaak warmer en de wintermaanden aanzienlijk koeler. In het zuidoosten van Turkije, met uitzondering van de gebergten, is het klimaat overwegend droog, en is het landschap zelfs dor en woestijnachtig. Met kenmerken van een steppeklimaat valt er het gehele jaar weinig neerslag, is de winter vrij koel en de zomer warm.

Weersvoorspelling in Turkije


Hier vind je de actuele weersverwachting in Turkije als ook de temperatuur in diverse Turkse steden als Alanya, Ankara, Antalya, Belek, Bodrum, Dalaman, Istanbul, Izmir, Kemer, Kusadasi, en Marmaris.Links
GoogleSearch
Main site navigation end
-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Locale tijd - het weer

Tijd in TurkijeHet weer in Turkije

Het weer in Turkije weersvoorspelling

- -

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
 
- -

Advertentie

Advertentie